DARUIM LUMINA SI IUBIRE PDF

information at Website Informer. DARUIM LUMINA SI IUBIRE. DARUIM LUMINA SI IUBIRE pentru vindecare mentala si spiritualamore. by amedeo sava. cred ca acesta e viitorul evolutiei umane, pe verticala. Daruim lumina si iubire valeriu popa. ksanusus. Abhijit joshi – if we try to be like the large firms, we will fail. jennyjoshua I.S.I.S.S. della Piana.

Author: Daibei Naramar
Country: Guyana
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 28 March 2018
Pages: 24
PDF File Size: 11.88 Mb
ePub File Size: 13.65 Mb
ISBN: 149-4-84106-124-3
Downloads: 18077
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Malagor

IIC Trairea dragostei lui Cristos printre oamenii de alte credinte. IID Discernerea voii lui Cristos pentru evanghelizarea lumii.

El are doua parti. Partea I prezinta convingerile biblice, care ne-au fost transmise iuubire Scripturi, iar Partea a II-a da glas chemarii la actiune. Cum s-a materializat Partea I? Wright, presedintele Comisiei Teologice a Miscarii Lausanne, i s-a cerut sa pregateasca un document final, care sa poata fi prezentat plenului congresului.

Cum s-a materializat Partea II? Acestea au dus la i stabilirea programului Congresului si ii au definit cadrul pentru chemarea la actiune. Angajamentul de la Cape Town va constitui documentul director al Miscarii Lausanne pentru urmatorii zece ani. Multe declaratii doctrinare fac cunoscut ce ibire Biserica.

Care sunt sperantele noastre cu privire la Angajamentul de la Cape Town? Unele dintre aspectele cu care ne confruntam ne produc durere si neliniste: Misiunea crestina trebuie sa caute solutii pentru realitatile propriei noastre generatii. Aceste adevaruri importante constituie temeiul biblic al angajamentului nostru misionar. Legamintele biblice, cel vechi si cel nou, sunt expresia harului si a dragostei rascumparatoare manifestate de Dumnezeu fata de umanitatea pierduta si fata de creatia decazuta.

Dragostea si harul lui Dumnezeu asteapta raspunsul dragostei noastre. Aceasta continua sa ne ihbire. Misiunea lui Dumnezeu izvoraste din iunire lui Dumnezeu.

Misiunea poporului lui Dumnezeu izvoraste din dragostea noastra iubirw Dumnezeu si pentru tot ceea ce el iubeste. Evanghelizarea lumii este revarsarea dragostei lui Dumnezeu catre noi si prin noi. B O astfel de dragoste nu este slaba sau sentimentala.

Afirmam ca o asemenea dragoste plenara biblica ar wi sa constituie identitatea si trasatura definitorie a ucenicilor lui Isus. Dorim ca aceasta sa ne defineasca si pe noi ca raspuns al rugaciunii si poruncii Domnului Isus. Din nefericire, marturisim ca mult prea adesea situatia nu sta asa. Acceptam ideologiile dominante la nivel politic si economic, fara a le analiza critic din perspectiva Bibliei. Acesta este scopul final al lui Dumnezeu si ar trebui sa fie suprema noastra bucurie.

Dumnezeului celui viu i se neaga existenta printr-un ateism agresiv.

Iar chipul Dumnezeului revelat biblic este umbrit de caracterul nominal, de sincretismul si ipocrizia de care se face iubore crestinismul. Prin Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu — si doar prin el, care este calea, adevarul si viata — ajungem sa-l cunoastem si sa-l iubim pe Dumnezeu ca Tata.

  GOVINDASHTAKAM LYRICS IN TELUGU PDF

Nemaipomenita este dragostea Tatalui, care nu l-a crutat pe singurul sau Fiu, ci l-a dat pentru noi toti! Trebuie sa facem fapte bune, pentru ca Tatalui nostru sa i se dea slava. B Noi ne supunem lui Cristos. Isus ne cheama la ucenicie, la purtarea iubiee si la urmarea lui pe calea lepadarii de sine, a slujirii si a ascultarii. A-l marturisi pe Cristos, dar a-i ignora poruncile dovedeste o imaturitate periculoasa.

Fara darurile, calauzirea si puterea Duhului, lucrarea noastra este doar efort omenesc. Iar fara roadele Duhului, viata noastra lkmina atragatoare nu poate reflecta frumusetea Evangheliei. Duhul ne da putere pentru dsruim si pentru marea varietate a lucrarilor de slujire.

Afirmatia aceasta este adevarata cu privire la toate dimensiunile misiunii: A Persoana pe care ne-o descopera Biblia. Biblia ne prezinta identitatea, caracterul, scopurile si actiunile lui Dumnezeu.

Dragostea noastra fata de Biblie este o expresie a dragostei noastre pentru Dumnezeu.

at WI. DARUIM LUMINA SI IUBIRE

B Istorisirea pe care ne-o reveleaza Biblia. Aceasta naratiune completa ne pune la dispozitie lumia conceptie biblica coerenta si ne modeleaza teologia.

Multe culturi afiseaza un relativism predominant, care neaga existenta oricarui adevar absolut sau posibilitatea cunoasterii unui asemenea adevar. D Trairea pe care o cere Biblia. Marturisim ca pretindem cu usurinta ca iubim Biblia, fara sa iubim viata pe care ne-o cere aceasta: Nu exista misiune biblica fara o traire biblica.

A Iubim lumea creatiei lui Dumnezeu. Ea este mai degraba rezultatul logic al dragostei noastre pentru Dumnezeu, manifestata prin grija fata de ceea ce-i apartine. Asadar, grija oumina de creatie este legata adruim domnia lui Cristos. B Iubim lumea cu diferitele ei natiuni si culturi.

Niciun popor, fie iudeu, fie dintre neamuri, nu este exclus din Marea Trimitere. C Iubim oamenii saraci si suferinzi din lume. Aceasta dragoste fata de semenii nostri include oameni de toate credintele si chiar pe cei care ne urasc, ne ponegresc, ne prigonesc ori ne ucid.

E Lumea pe care nu o iubim. Ca ucenici ai lui Isus, suntem oameni ai Evangheliei. Evanghelia trateaza efectele cumplite ale pacatului, ale esecului si ale sl omenirii. Pacatul merita condamnarea din partea lui Dumnezeu. Ele au provocat o suferinta nespusa rasei umane si au vatamat creatia lui Dumnezeu. B Iubim istorisirea relatata de Evanghelie. C Iubim confirmarea data de Evanghelie. D Iubim transformarea pe care o produce Evanghelia.

Daruim Lumina Si Iubire – Valeriu Popa

El a crezut promisiunea lui Dumnezeu, fapt care i-a fost socotit ca neprihanire, dupa care a ascultat porunca lui Dumnezeu, dovedindu-si credinta. Ascultarea mai este si testul iubirii noastre fata de Isus. Porunca data de Isus ucenicilor de a se iubi unii pe altii este legata de rugaciunea lui ca ei sa fie una.

Porunca si rugaciunea deopotriva au un scop misionar: Acelasi glas al dragostei profetice trebuie sa se faca auzit si astazi, din acelasi motiv. Prin Isus Mesia, Biserica formata din oameni din toate natiunile asigura continuitatea poporului lui Dumnezeu din Vechiul Testament. B Caracterul integral al misiunii noastre. Credinta fara fapte este moarta. Nu vrem sa sugeram ca Biserica ar trebui sa se limiteze doar la aceste angajamente ori ca pretutindeni prioritatile sunt identice.

  ATLA TADDI KATHA IN TELUGU PDF

Pluralismul cultural si religios este o realitate pe care crestinii din Asia, de exemplu, au trait-o de secole. Fiecare dintre diferitele religii existente acolo afirma ca detine calea adevarului.

Cele mai multe vor cauta sa respecte pretentiile celorlalte credinte ca ar detine adevarul si convietuiesc cu celelalte. Ideologia lui nu lasa loc unui adevar absolut sau universal. Aceasta trebuie sa se desfasoare pe doua niveluri:.

Biblia prezinta adevarul lui Dumnezeu referitor la munca omului ca parte integranta a scopului sau legat de creatie. A Constientizarea prin mass media: Mass media poate fi neutra si uneori chiar binevoitoare fata de Evanghelie.

B Coruptia este condamnata de Biblie. Ea submineaza dezvoltarea economica, distorsioneaza procesul decizional corect si distruge coeziunea sociala. Coruptia nu lipseste din nici o tara. Nu se poate sa neglijam mediul academic.

Aceasta este puterea Evangheliei, asa cum i s-a promis lui Avraam. Si unii, si altii au acces la Dumnezeu Tatal numai datorita crucii, printr-un singur Duh. Diversitatea etnica este darul si planul lui Dumnezeu pentru creatie.

Evanghelizarea fara ucenicie sau trezirea fara supunerea deplina fata de poruncile lui Cristos nu sunt numai deficitare, ci chiar periculoase. D Adoptam un mod de viata care sa oglindeasca reconcilierea. E Sa fim unfar si purtatori ai sperantei. Aratati-ne societatea noua promisa de Isus!

B Varuim recunoastem marea oportunitate pe care a prezentat-o Bisericii locale si globale Millennium Development Goals. Noi suntem chemati, ca oameni care slujesc lui Dumnezeu si nu lui Mamona, sa recunoastem ca lacomia perpetueaza saracia, si sa renuntam la ea. Desi afectiunile fizice sau mintale fac parte din experienta lor zilnica, cei mai multi dintre ei sunt defavorizati si de atitudinea celor din jurul lor, de nedreptatea sociala si de lipsa accesului la resurse.

Ne angajam nu doar sa slujim oamenilor cu dezabilitati, lumiba si sa acceptam slujirea pe care acestia o pot face. Ne dedicam acestei actiuni urgente si profetice, ca parte a misiunii integrale a Bisericii. Provocarea cea mai grava si mai urgenta cu care se confrunta lumea fizica este acum amenintarea schimbarii climatice. A Adopte un mod de viata care sa renunte la obiceiurile consumeriste ce sunt distrugatoare si poluante.

Si unii, si altii sustin acelasi scop, slujind acelasi Creator, Sustinator si Rascumparator. Ei sunt fiinte create dupa chipul lui Dumnezeu, pe care el le iubeste si pentru pacatele carora a murit Cristos.